Lergravssøerne
Lergravssøerne er et stort aktiv i Nivå. Her skal der arbejdes med flere og større aktivitetsområder for hele familien. Samtidig skal stinettet renoveres og der skal  etableres udsigtskiler så Nivås fantastiske  natur og kulturarv bliver mere synlig.

Kystbeskyttelse
Behovet for kystbeskyttelse mellem Nivå Havn og Sletten Havn undersøges. Læs mere om kystbeskyttelse ved Gl. Strandvej

Dige nord for Nivå Havn
Diget mellem Laveskov Villaby og Nivå Havn skal dimensioneres, så det fungerer som en effektiv kystsikringsbarriere.

Nivå Havn og Strandpark
I Nivå er der mange spændende tilbud til den aktive familie. Nivå Havn og Strandpark har masser af muligheder for vandsport.  Det er ønsket at gøre endnu mere for havnen og området omkring ved at forbedre udnyttelse af områdets faciliteter, det vil sige  bedre adgangsforhold og flere fælles opholdspladser.

Udvikling af bykernen
Der er i de næste par år sat fokus på at udvikle bykernen i Nivå. En helhedsplan skal give bud på et multifunktionelt og fleksibelt byrum med biblioteket og svømmehal. Det skal undersøges om svømmehal og bibliotek evt. kan bygges sammeni et "fælles hus", og biblioteket renoveres i den forbindelse.

Beplantningstrategi
Større tryghed er et emne i Nivå. Med mere vedligehold, der tager udgangspunkt i arkitektur og forskønnelsespolitikken, skal Nivå fremstå mere tryg og indbydende. Det kan blandt andet også være ved at skabe bedre udsyn til Lergravssøerne og Øresund.

Nivå Skole og udearealerne
Udearealerne omkring Nivå Skole skal ligeledes forbedres og fremstå smukkere og som altraktive opholds- og læringsrum.