Udvikling af bymidten
Der er i de næste par år sat fokus på at udvikle bymidten i Nivå.
En helhedsplan skal give bud på et multifunktionelt og fleksibelt byrum. Der er fokus på ombygnings- eller udvidelsesmuligheder for biblioteket samt bebyggelsesplaner i området herunder rekreative grønne samlings- og aktivitetssteder i bymidteområdet.
​Læs mere om udvikling af Fremtidens Nivå Bymidte og Generationernes Hus 

Nivå Havn og Strandpark
I Nivå er der mange spændende tilbud til den aktive familie. Nivå Havn og Strandpark har masser af muligheder for vandsport.  Det er ønsket at gøre endnu mere for havnen og området omkring ved at forbedre udnyttelse af områdets faciliteter, det vil sige bedre adgangsforhold og flere fælles opholdspladser.
Læs mere om udviklingen af Nivå Havn og Strandpark

Lergravsområdet
Området omkring lergravssøerne er et stort aktiv i Nivå.
Med respekt for naturen arbejder vi med oplevelser, aktiviteter og faciliteter for hele familien.
Samtidig bliver stinettet forbedret og renoveret, og der etableres udsigtskiler så Nivås fantastiske varierede natur og kulturarv bliver mere synlig. 

Kystbeskyttelse
Behovet for kystbeskyttelse mellem Nivå Havn og Sletten Havn undersøges.
​Læs mere om kystbeskyttelse

Bynatur
Strategien for bynatur i Nivå skal styrke byens identitet som en nutidig by midt i en unik natur. Der vil de kommende år kunne opleves indsatser med mere vedligehold, der tager udgangspunkt i arkitektur og forskønnelsespolitikken, og som skal bidrage til at Nivå også fremstår mere tryg og indbydende. 
Se de 7 indsatsområder og de 6 principper for udvikling af bynatur i Nivå.