Overvejer du at flytte til en af vores byer eller til landsområderne i Fredensborg Kommune, så kan du her få et par ord med på vejen til din beslutning.

Fredensborg Kommune er en typisk nordsjællandsk kommune med masser af natur og rekreative områder, plads til børn, kunst og kultur og meget mere. 
Kokkedal, Nivå, Humlebæk og Fredensborg er de fire attraktive bysamfund i kommunen. 
Et stort landområde med en række små landsbyer er også en del af kommunen - det er Brønsholm, Vejenbrød, Dageløkke, Nybo, Toelt, Søholm, Langstrup, Lønholt, Hesselrød, Avderød, Karlebo, Gunderød, Kirkelte, Grønholt, Sørup, Veksebo, Endrup, Danstrup og Langerød. 

Fredensborg Kommune er en attraktiv kommune midt i mulighederne. 
Når man bor her, bor man midt i mulighederne med det grønne og det blå omkring sig og meget tæt på København. Samtidig har vi moderne skoler og institutioner samt et rigt fritids- og kulturliv. 

Motorvej, kystbane og lokalbane

Fredensborg Rådhus ligger ud til motorvejen.  Afkørsel 7 fra København fører ind til rådhuset og Kokkedal eller til Fredensborg by. 

Helsingørmotorvejen går gennem hele kommunen. Den ligger som en lige linje gennem det åbne landskab med Kokkedal, Nivå og Humlebæk på den ene side og Fredensborg på den anden side.

Kystbanen stopper ved stationerne: Kokkedal Station, Nivå Station og Humlebæk Station. 
Lokalbanen Lille Nord stopper ved Fredensborg Station og trinbrætterne Grønholt, Kratbjerg og Langerød på strækningen Hillerød og Helsingør.

Der gælder ingen generel bopælspligt i Fredensborg Kommune, da boligreguleringslovens kapitel 7 ikke gælder i kommunen. 

Der er i nogle områder af kommunen lokalplaner eller byplanvedtægter, som indeholder anvendelsesbestemmelser om helårsbeboelse. 

Byrådet i Fredensborg Kommune har imidlertid på sit møde den 1. september 2014 vedtaget følgende: 

”At lokalplanbestemmelser om helårsbeboelse i Fredensborg Kommune ikke aktivt søges efterlevet”. 

Som ejendomskøber bør du dog altid tjekke, om der er bestemmelser om helårsboliganvendelse e.l. i grundejerforeningsvedtægter, ejerforeningsvedtægter eller servitutter m.m.