I Nivå er havnen og strandparken et dejligt frirum

I Nivå er der smukke villaer med havudsigt, nybyggede rækkehuse ned til vandet og en række dejlige villaveje og naturskønne områder med alment byggeri.

Her er et helt fantastisk stisystem, så selv børn kan cykle sikkert til og fra skole, venner og fritidsaktiviteter. 

Nivå ligger smukt i landskabet med  udsigt til Øresund på den ene side og  udsigt til skønne naturområder på de andre sider.  Nivå har en dejlig havn og en strandlagune, skove og marker, og en masse gode boliger til børnefamilien.

Nivå er en hyggelig by ved Øresundskysten med kun en halv times tog-kørsel til København. 

Motorvej E 55 - Helsingørmotorvejen - ligger modsat Øresund. Ved Øresund ligger havnen, badestranden og en helt unik strandlagune med et sjældent dyre- og planteliv. 

Ringovnen er et enestående museum, som ligger tæt op ad et andet spændende og indbydende museum, nemlig Nivaagaards Malerisamling, som har en smuk park med Danmarks flotteste rhododendron-buske.

Fra Nivå er der kort vej til Ungdomskolen, som udfordrer de unge i et trygt miljø, med Polkafester en gang om måneden, klatrevægge og masser af muligheder, 

" - Jeg kan ikke huske, hvad børnene fra de andre huse hedder, men vi leger sammen alligevel." 

I Nivås børneinstitutioner leger børnene ofte sammen på tværs af alder og huse.  Børnehusene Nivå består af syv huse, som tilbyder  integrerede institutioner, en enkelt skovbørnehave, fritidshjem og klubber. 

Nivå Skole har to afdelinger. 550 elever i 0. - 5. klasse på Niverødvej 38 og 400 elever fra 6. - 9. klasse på Mariehøj 501.


I Nivå er der en skøn og idyllisk havn og strandpark med masser af gode muligheder for vand-sport og med to gode restauranter og en isbod.

Der er gode muligheder for at bade og måske har du lyst til at blive skrevet op til en havneplads. 

Nivå er kommunens mindste by med ca. 8.000 indbyggere.

Nivå er en bosætningsby, hvor 75 % arbejder uden for kommunen (den
næsthøjeste andel efter Kokkedal).

Flere i aldersgruppen 25-39 år kommet i arbejde i Nivå siden 2009.

Der bor mange enlige i Nivå – både med og uden børn.