Fredensborg Slot er sammen med gågaden et centralt omdrejningspunkt i Fredensborg by

Fredensborg Slot er et centralt omdrejningspunkt i Fredensborg by. 

Kunne du tænke dig at bo i en hyggelig by med gågade, miljø, slot og naturen lige uden for døren?  Så er Fredensborg by stedet, du skal bo. 

Her er smukt, hyggeligt, og et bycentrum med gågade med dagligvare- og specialbutikker. Alle kender hinanden, og tager sig godt af hver andre. 

Fredensborg ligger i den nordvestlige del af kommunen og ligger lige op til Fredensborg Slot, slotsparken og Esrum Sø - så natur mangler der ikke.

Fredensborg Slot giver byen et royalt snit og gør byen til noget særligt, når byens borgere en gang om året byder Dronningen og hendes familie velkommen med fakkeltog. Det sker hvert år omkring midten af april. 

Byen har butikker med dagligvarer, tøj, sko, blomster og en række restauranter og ishus ved slottet. 

Samtidig er her gode muligheder for at spille golf og dyrke andre sportsgrene, såsom cykling, løb og ikke mindst ridning. 

Fredensborg har mange store ejendomme og landejendomme, pæne kvarterer med villaer og rækkehuse, men der er naturligvis også lejligheds- og andelsboligbebyggelse. 


Jeres børn skal tilbringe mange timer hver dag i vuggestue, dagpleje, børnehave, skole og klub. Derfor er det vigtigt, at pasningstilbudene er i orden.

Kvaliteten i daginstitutionerne og skolerne er i højsædet. Fredensborg Kommune har nogle af de bedste institutioner i Danmark. F.eks ligger den nyeste og mest moderne skole i Fredensborg by.

I Fredensborg by tilbyder vi dagpleje, og vuggestue, børnehave, fritidshjem og klubber i Børnehusene Fredensborg

Der er to skoler i Fredensborg by
Endrupskolen med ca. 500 elever fordelt på klasserne 0 til 9. årgang. 

Fredensborg Skole er placeret med en indskolingsafdeling midt i byen på Benediktevej, og en helt ny skole for udskolingen ved Vilhelmsro.

Den ny skole - Fredensborg Skole Vilhelmsro - er i førende med moderne teknik med IPads, CO2-venlig indeklima og en multihal, der kan rumme det hele. 

 Fredensborg by har mistet indbyggere i alderen 25-39 år og har oplevet en stigning
i antallet af 65+årige siden 2009.

De fleste indbyggere bor i hus med have og antallet af etageboligbebyggelser er lille.

68 % arbejder uden for Fredensborg Kommune, hvilket er forholdsvist lavt set
i forhold til de øvrige bysamfund.