Du har som borger selv ansvaret for at sikre din bolig.
Du kan læse mere om ansvarsfordelingen og kommunens principper for beredskab under menupunktet Hvem er beredskabet

Der er flere ting, du kan gøre for at sikre din bolig i beredskabssituationer.
Fælles for løsningerne er, at de nedsætter risikoen for oversvømmelser, og at de reducerer belastningen på kloaksystemet.

Som kommune må vi ikke henvise til specifikke produkter/virksomheder, men der findes flere forskellige løsninger til sikring af private ejendomme, f.eks.:

• Pumpebrønd
  • Højvandslukke
  • Vandsikringspropper
  • Vandsikringstape
  • Skybrudsventil/regnvandsventil
  • Mobile dæmninger
  • Sandsække

Se her hvad du kan gøre for at sikre din bolig mod oversvømmelser i beredskabssituationer.

Du kan læse om forebyggelse af oversvømmelser ved permanente tiltag her

Hvis der først er oversvømmelse i din bolig, og skaden allerede er sket, kan du her finde gode råd til, hvad du skal gøre.

Du skal fx redde dine vigtigste ejendele først og undgå at komme i berøring med kloakvand.

Det kan være svært at vide, hvordan dit hjem bedst sikres mod ekstreme vejforhold. Der er dog hjælp at hente.

En række fagfolk landet over tilbyder gratis klimatilpasningstjek af din bolig, og du kan læse mere om gratis klimatjek her.

Ved et klimatjek vil en fagmand gennemgå både hus og grund med baggrund i hans eller hendes praktiske erfaringer, uddannelse samt kompetencer fra kurset ”Skybrudssikring af bygninger og kældre”.

Herefter vil fagmanden komme med løsningsforslag til, hvad du kan gøre for at klimasikre din ejendom. Hvis du ønsker det, kan fagmanden udarbejde et tilbud på løsningsforslaget, som du kan bruge i dine overvejelser om mulige investeringer.

Det gratis klimatjek er en oplagt mulighed for at få undersøgt, om din ejendom er klar til det næste store regnskyl.