Rundt i Fredensborg finder du oplevelsesruterne.

  • Med mere end 5 km sammenhængende system binder oplevelsesruterne Fredensborgs uformelle stier, passager og historiske gadeforløb sammen med slotsparkens retlinede barokakser.
  • Gå på opdagelse på må og få, besøg stederne i den nummererede rækkefølge eller del oplevelsesruterne op i mindre ture alt efter om du har en halv time eller en hel dag. 
  • På ruterne finder du en række nedsænkede messingplader, der fortæller byens kendte og glemte fortællinger – om kongehuset, arkitektur og byens store personligheder. 


Oplevelsesruterne er en del af byudviklingsprojektet DEN GRØNNE SLOTSBY

Find Kongens Dyr


Find Kongens Dyr er et posteløb, der blander den fysiske verden med den digitale og giver mulighed for, både at lære om dyreliv og Fredensborgs historie.
Oplevelsesruterne i Fredensborg er en række fortællinger om byen og dens gæster gennem tiden – med Find Kongens Dyr udvides historien med en digital jagt på nogle af de dyr, der holdt til i Kong Frederiks menageri på 1700-tallet.

Det eneste der kræves, er en smarttelefon og eventyrlyst.

 

 


1. Find jagtens startsted på dette kort

2. Download Woop appen

3. Vælg jagten FIND KONGENS DYR 1 eller FIND KONGENS DYR 2

4. Når du står på startstedet og klar til at begynde – tryk på start

 

Jagten FIND KONGENS DYR 1 og 2, er tilpasset børn i aldersgruppen 5-11 år, både i spørgsmålenes sværhedsgrad og ruternes længde.