Om Find Vej
Find vej er en forenklet udgave af orientering, en skattejagt, der bringer dig rundt til skovens, parkens eller naturområdets seværdigheder.

Fredensborg Kommune har som en del af det landsdækkende projekt ’Find vej i Danmark’ fire motionsfaciliteter i det fri, som alle gratis kan benytte.
 

Find vej i Dageløkke Skov er et tilbud om en tur i det fri hvor du skal finde de 14 poster som er indtegnet på kortet.

Se folder om 14 poster i Dageløkke Skov

Du kan også hente appen O-Track i Appstore og Google play, hvor du kan uploade dine tracks og sammenligne med andres vejvalgmuligheder.

Der er også mulighed for at tage en quiz på mobilen undervejs – du scanner blot QR-koden i folderen og vælger ruten på findveji.dk

Fotosafarien Soldaten på Eventyr er en slags skattejagt til dig, der gerne vil have en spændende tur og blive bedre kendt i Fredensborg By.

Fotosafarien er lavet som et led i byudviklingsprojektet Mit Fredensborg og præsenterer dig for nogle af de steder i Fredensborg Centrum, som er med til at gøre byen uni

Selve historien om soldaten og prinsessen er fiktiv, men de specifikke stedsinformationer er baseret på historiske fakta.

Læs mere om Soldaten på Eventyr

Vi har placeret 33 poster rundt om i Grønholt Vang, som skal findes ved hjælp af et orienteringskort eller en GPS - og vi lover aktivering af både hjerne og hjerte.

Se folderen Find vej i Grønholt Vang
Se kort over Grønholt Vang.

Kort og turforslag
Til inspiration har vi udarbejdet en række forskellige turforslag af varierende sværhedsgrad, så det er sjovt både for børnefamilien og den øvede orienteringsløber at komme en tur i skoven.

Der er f.eks. barnevognsturen, trolde- og nisseruten, sanseturen og flere bud på kultur- og naturture. Den bedste mulighed for at vælge sin tur er ved at læse på postbeskrivelserne og finde frem til de poster der pirrer nysgerrigheden og som derfor absolut må besøges. Det allerbedste er naturligvis at besøge alle posterne!
Alle turforslag udgår fra en af de fire parkeringspladser i skoven.

Skovens væsener
Ruten er under genopførelse, da nogle af skovens væsener er sluppet fri. Dvs. der mangler en figur ved flere af posterne.
Skovens væsener er en tur for familier med mindre børn. Her skal man bruge øjnene godt til at finde nisser, trolde eller dværge, som gemmer sig i nærheden af posten. Ved hver post stilles et spørgsmål med 3 svarmuligheder. Du skal sætte et klip ud for det rigtige svar. Der er lavet en særlig folder til denne tur, Skovens væsener.

Kulturture
Kulturbanerne lægger vejen forbi poster, hvor du finder kulturhistoriske spor, og dem er der mange af i Grønholt Vang! 
Hent Kultur-ture

Naturture
Grønholt Vang er en skov med meget varieret natur. Naturbanerne er lavet så du kommer omkring noget af den variation som skoven byder på. 
Hent Naturture

Barnevognsturen
Til dig med barnevogn eller små børn, har Gang i Fredensborg udvalgt 10 poster som ligger tæt ved skovveje og større skovstier. 

I perioder med meget regn skal du være forberedt på at der kan være mudret og dermed svært fremkommeligt også på de brede skovstier. Hent folder over barnevognsturen

Sanseturen
Sanseturen er en tur hvor du selv udvælger 5 poster, som du har lyst til at besøge, og som giver inspiration til hvordan du kan bedre kan mærke og sanse skoven når du er på tur. Oplægget er velegnet for børnefamilier, børnehaver og de mindre skoleklasser. 
Hent sanseturen

Baneforslag til dig som vil på orienteringsløb
Nedenfor finder du ruteforslag af forskellig sværhedsgrad fra de lette til de svære. Alle længdemål er udmålt i luftlinie.
Hent Orienteringsløbsture

Ordforklaringer
Her finder du ordforklaringer til de ord der er markeret i med tallene 1-12 i postbeskrivelserne.

Tag familien med og gå på opdagelse i Kokkedals natur- og kulturperler.

Find vej i Kokkedal er en fotosafari, der lægger op til en række spændende og aktive ture ud til de mange interessante seværdigheder, der findes her.

Find vej i Kokkedal er en lettilgængelig udgave af orienteringssporten.

På et kort angives et antal poster fra A til Ø. Til hver post er der en kort beskrivelse af den aktuelle seværdighed.

Ved hver post er der desuden taget et foto, som findes i folderen sammen med kortet. Kunsten er at kombinere posten med det rigtige foto.

I Find vej i Kokkedal er posterne også angivet med GPS koordinater, så de kan findes med brug af en GPS, på samme måde som i geocaching.

Se kort og fotos her

Se kort

Se brochuren Find Vej i Kokkedal

Se brochure Find Vej i Kokkedal - til print

 

 


Fotosafarien Find vej i Knurrenborg Vang er en lettilgængelig udgave af orienteringssporten. På kortet er der markeret 13 poster.

Til hver post er der en kort fortælling fra skovens historie. Der er taget et billede ved hver post så du kan prøve at genfinde rigtig billede på rigtig sted. Derudover finder du i terrænet ved posten også en pæl med et skilt og en klippetang.

Se folder over Knurrenborg Vang

Printervenlig udgave af folderen i A4

Kun kort og fotos i A4 her

Indgang fra p-pladser ved hhv. Langstrupvej og Kongevejen.

Brug mobilen til fortællinger og quizzer
Hvis du har en smartphone, kan du samtidigt høre stedets historie på telefonen. Download appen fra www.traveltales.dk og vælg turen Knurrenborg Vang.

Tretten historier er nemlig fornemt levendegjort af en fortæller, der med lydbilleder i baggrunden, sætter os tilbage til den tid hvor historierne foregik.

Appen med fortællingerne kombinerer en lydfil med et GPS-koordinat, således at din smartphone automatisk afspiller lydfilen når du finder posten.

Appen er gratis og kan hentes på Google Play til Android telefoner og på App Store til iPhones. Søg på 'Knurrenborg'.


Link til Google Play 

Link til App Store

Du kan også prøve en quizrute på din smartphone. Mobilen fortæller hvor quizruten starter, og i hvilken rækkefølge posterne skal tages. I Knurrenborg Vang kan du vælge mellem flere quizruter som du finder på www.findveji.dk

Vælger du en quiz med udgangspunkt i fotosafarien, så er det bogstavet på det billede, der tilhører posten, du skal indtaste for at få spørgsmålet. Vælger du en quiz baseret på de faste poster, så er det bogstavkoden, som står på pælens skilt, du skal indtaste for at få spørgsmålene. Det kan være nemmere at finde en pæl end at genkende stedet på fotoet.

Hvis du opgiver at finde posten, kan du taste PAS i kodefeltet på mobilen, og få opgaven alligevel.

 

Konceptet ’Find vej’ går kort sagt ud på, at man i sit eget tempo kan prøve at finde vej til en række opsatte poster over 100 steder i landet. ’Find vej i Danmark’ rummer mange muligheder for kommunen i form af motionsruter, skattejagter, events, formidling og undervisning.

Her er et udpluk af mulighederne for brug af ”Find vej i” posterne:

  • Motionsruter med indbyggede succesoplevelser undervejs, hver gang man finder en post. 15 poster giver 1,3 billioner mulige ruter
  • Skattejagt for børn og voksne - med mobil eller kort i hånden
  • Events for familier, unge, ældre, institutioner med flere
  • Formidling af Fredensborg Kommunes dejlige natur og seværdigheder
  • Undervisning i bevægelse