For at underholde sig selv og sine gæster, fik Kong Frederik IV bygget et menageri i slotshaven på Fredensborg Slots fyldt eksotiske fugle og vilde dyr.
Her var bjørne, ulve, rådyr og kaniner. Men kongens dyr er sluppet løs og har gemt sig i byen – kan du finde dem på din vej?

Et posteløb gennem historien og en jagt på dyr!
FIND KONGENS DYR er et posteløb, der blander den fysiske verden med den digitale og giver mulighed for, både at lære om dyreliv og Fredensborgs historie. Oplevelsesruterne i Fredensborg er en række fortællinger om byen og dens gæster gennem tiden – med FIND KONGENS DYR udvides historien med en digital jagt på nogle af de dyr, der holdt til i Kong Frederiks menageri på 1700-tallet. Det eneste der kræves, er en smarttelefon og eventyrlyst.

 

 


1. Find jagtens startsted på dette kort

2. Download Woop appen

3. Vælg jagten FIND KONGENS DYR 1 eller FIND KONGENS DYR 2

4. Når du står på startstedet og klar til at begynde – tryk på start

 

Jagten FIND KONGENS DYR 1 og 2, er tilpasset børn i aldersgruppen 5-11 år, både i spørgsmålenes sværhedsgrad og ruternes længde.

Oplevelsesruterne er en del af byudviklingsprojektet DEN GRØNNE SLOTSBY.

Ruterne leder forbi bymidtens mange historiske og karakterfulde bygninger, gader og landskaber. De skal synliggøre og binde byens aktivitets- og kulturtilbud sammen. Samtidig formidler ruterne udvalgte steders mere eller mindre kendte fortællinger for borgere, besøgende og turister.