Flugten gennem Nivå

Vær med at fejre Danmarks befrielse den 4. maj fra 17 til 20 og hør den fantastiske historie om de danske jøders flugt til Sverige via Ringovnen i Nivå for 75 år siden.

Igen i år inviterer Kulturudvalget borgerne i Fredensborg Kommune til at fejre Danmarks befrielse den 4. maj.
Denne gang henvender arrangementet sig især til børnefamilier med en festlig og lærerig aften ved Nivaagaards Teglværks Ringovn. 
Her er der aktiviteter for børnene, rundvisninger og lækker mad til tonerne af klezmermusik. 

I 2018 er det 75 år siden, at Nivaagaards Teglværks Ringovn var med til at skjule de danske jøder og hjælpe dem over Øresund til Sverige. Det skete i oktober 1943, da tyskerne begyndte at deportere jøderne til koncentrationslejre. Omkring 900 danske jøder undslap skæbnen i koncentrationslejrene ved hjælp fra lokale grupper og andre frivillige i og omkring Nivå. 

Sammen med deres forældre eller bedsteforældre kommer børnene ud på en rute, hvor de skal tage stilling til en række problemstillinger og dilemmaer i forbindelse med jødernes flugt.
Deltagerne sendes afsted i hold, og imens kommer de øvrige deltagere på en kort rundvisning i Ringovnen, hvor stedets ildsjæle fortæller om Ringovnens fascinerende historie. 

Når alle hold er tilbage igen, vil der blive serveret lidt mad og drikke til toner af jødisk musik ved duoen Klezmerduo ved Ann-Mai-Britt Fjord og Henrik Bredholt. 
Her må gerne danses. 

Tilmeld dig til 4. maj arrangement senest mandag den 30. april