Fredensborg Bibliotekerne består af Nivå Bibliotek og Medborgercenter, Humlebæk Bibliotek, Kokkedal Cafébibliotek og Fredensborg Bibliotek.

Du er velkommen til at benytte dig af alle bibliotekerne i kommunen.
 

Nivå Bibliotek og Medborgercenter er biblioteket for familie og integration, hvor vi lægger på at være et sted, det er rart at komme med sin familie, og hvor nydanske medborgere til enhver tid kan henvende sig og få information om det danske samfund.
Biblioteket i Nivå har desuden en stolt tradition for underholdende, oplysende og tankevækkende kulturelle arrangementer for enhver smag og alder, ligesom stilheden ofte brydes af håndarbejdscaféer og andre kreative workshops.


Hver tirsdag fra kl. 14-16 har medborgercenteret en it-café, hvor frivillige kan assistere, hvis du har problemer med computeren, mobiltelefonen eller tablet’en, og tre dage om ugen kan skolebørn få hjælp til lektierne af frivillige undervisere i bibliotekets lektiecaféer.

Derudover fungerer biblioteket, som du kender det, med godt udvalg på alle hylder af underholdning, viden, oplysning og indsigt og med professionel hjælp fra personalet mandag-torsdag 12-18, fredag 15-18 og lørdag 10-13.

Og så er der ud over disse betjente åbningstider selvbetjent adgang til biblioteket mandag-torsdag fra kl. 10.

Humlebæk Bibliotek ligger i Humlebæk Center og er et naturligt samlingspunkt i en by, hvor kunst og kultur altid har spillet en stor rolle for de mange aktive borgere.  Humlebæk Bibliotek har siden 2012 været vært for en it-café, hvor frivillige hver tirsdag fra klokken 14.30-16.30 sidder klar til over en småkage og en kop kaffe at besvare spørgsmål om computere, mobiltelefoner, tablets eller lignende.


På Humlebæk Bibliotek kan lokale foreninger låne mødelokaler i form af den store sal og det mere intime grupperum. Salen benyttes også ofte til spændende events i form af forfatterforedrag, børneteater, koncerter, kunstudstillinger ofte arrangeret i samarbejde med foreninger og andre samarbejdspartner.

Som på Fredensborg Bibliotek kan borgere selv lukke sig ind på Humlebæk Bibliotek hver dag fra klokken 7-23 og tage for sig af den alsidige samling af bøger, musik, film og andre materialer.

Mandag  -torsdag mellem 12 og 17 samt lørdag 10-13 er der professionel hjælp at hente fra det venlige personale.


Kokkedal Cafébibliotek holder til i lokaler på Kokkedal Skole og er et lille, hyggeligt tilbud til borgerne i Kokkedal.


Cafébiblioteket henvender sig særligt til dig med små børn, til daginstitutioner og seniorer, men alle er selvfølgelig velkomne. Der er et stort udvalg af romaner, spil, film og børnebøger for de mindste, samt nogle enkelte aviser og tidsskrifter.

Fredensborg Bibliotek er skræddersyet til familier, skoleelever og studerende, som har brug for et sted at slappe af, lave gruppearbejde eller fordybe sig.

Familieafdelingen, som vogtes af prins Christians store træhest, giver god plads til leg, oplæsning, workshops og hygge. Lektieområdet med dets whiteboard og sofa er perfekt til større børn og unge, som skal lave opgaver - og så er det godt adskilt fra avislæsesalen, hvor de lidt ældre uforstyrret kan nyde dagens avis og en kop kaffe fra automaten.

Ud over funktionen som hyggeligt være- og aktivitetssted, er Fredensborg Bibliotek også velforsynet med bøger, musik, film, pc’er og meget andet. Samtidig kan foreninger komme og benytte sig af tre mødelokaler – når altså ikke biblioteket selv bruger dem til eventyrtimer, foredrag og andre spændende kulturelle arrangementer.


Alt dette og mere til kan man få adgang til med sundhedskort og pinkode fra 7-23 alle ugens syv dage. Skal man have hjælp fra personalet foregår det mandag-torsdag kl. 12-17 og lørdag 10-13.
.