Skal din forening have et internationalt pust?

 

Fredensborg Kommune har 6 venskabsbyer i Norden, England og Europa, som skoler, grupper, foreninger og borgere i kommunen kan søge tilskud til at besøge eller få besøg fra. Man kan også søge tilskud og hjælp til at opstarte udvekslings- og samarbejdsprojekter på tværs af landegrænser.

  • I år søger vi foreninger og grupper, der kunne have interesse i at lave et udvekslings- eller samarbejdsprojekt for unge på kultur, idræt eller fritidsområdet med venskabsbyen Paide i Estland.
  • Der vil senere på året blive arrangeret en studietur til Paide, hvor ambassadører for Fredensborg Kommune med relevante samarbejdsprojekter vil få mulighed for at deltage.
  • Formålet med studieturen er at etablere aftaler og samarbejder, der kan realiseres i 2021.

Har din forening eller gruppe en idé til et projekt for unge i Fredensborg og Paide eller bare lyst til et nyt internationalt samarbejde, så kontakt konsulent i Center for Kultur, Fritid og Sundhed Katharina Nielsen på tlf. 21 52 21 01 eller skriv til kultur@fredensborg.dk.

Venskabsbyarbejdet bidrager til at fremme den mellemfolkelige kulturelle forståelse og respekt på tværs af landegrænser og til at skabe samarbejder, netværk og venskaber til gavn for kommunens borgere.


Venskabsbyaktiviteterne skal give dig som borger/foreningsmedlem mulighed for at mødes med andre landes borgere omkring fællesinteresser på tværs af landegrænser. Udvekslinger, skal gennem personlige oplevelser, give dig indblik i andres liv og information om deres traditioner og kulturer.

Hensigten er primært at give mulighed for kulturel og social udveksling samt erfarings- og inspirationsudveksling for kommunens foreninger.

Paide har været Fredensborgs venskabsby siden 1997 og ligger 70 km sydøst for hovedstaden Tallin i Järvama amt. Byen har omkring 9.700 indbyggere og kommunens areal er 10.036 km².

Paide er en meget aktiv kommune inden for internationalt samarbejde og har ti venskabsbyer i Europa og USA. Paide er ofte vært for større arrangementer som Musikfestival og Paide Handicrafts Fair.

Senest har Humlebæk Skole og en skole i Paide haft et udvekslingsprojekt, hvor børnene har besøgte hinandens skoler, har deltaget i undervisningen og har boet privat hos hinanden.