Fredensborg Kommunes 10. klasse-tilbud ligger på Fredensborg Skole.
10. klasseforløbet starter med at afdække elevernes individuelle faglige niveau og personlige ståsteder.
Grundforløbet har alene det formål at give eleven et målrettet og udbytterigt år, der sætter eleven i stand til at træffe rigtige valg for eleven selv.

Udover de obligatoriske fag dansk, matematik og engelsk er der mulighed for at vælge blandt tilbudsfagene tysk, fransk, fysik/kemi og lektiecafe. Der kan også vælges tysk og fransk.

I løbet af året laves den obligatoriske selvvalgte opgave (OSO-opgaven), hvor der er en uge til at arbejde med et emne, der tager udgangspunkt i det kommende uddannelsesvalg.

Niveaudeling i de primære fag dansk, engelsk og matematik er en af vejene til det faglige løft. Ved siden af de obligatoriske fag og eventuelle tilbudsfag, gennemføres 3 x 10 ugers understøttende temaforløb.

Temaforløbene er med til at udvikle  eleven fagligt gennem interesse og fordybelse. Der er ikke afgangsprøver i disse forløb.

I første periode kan  eleven vælge mellem:

• Bold og  bevægelse
  • Personlig gennemslagskraft
  • Musik og performance
  • Faglig fordybelse
  • Hesten

Få mere information på Fredensborg Skoles hjemmeside

Ungfredensborg tilbyder gratis fritidstilbud for alle fra 7. klasse til og med 17 år i Fredensborg Kommune.
Vi tilbyder fritidstilbud som ungdomsskolehold, ungdomsklubber, arrangementer og rejser.
Ungfredensborgs vision er, at alle kommunens unge har et udviklende fritidsliv, som de selv er medskabere af, og vi gør derfor meget ud af at involvere de unge i alle processer.

Ungdomsklubben Alexandra House i Fredensborg

Alexandra House - Værested og klub for alle fra 7. klasse og op til og med 17 år i Fredensborg.

Jernbanegade 25, Fredensborg
Tlf:  40 20 41 24 (gælder også til mobile pay)

Mandag  og onsdag 15.00 - 20.00
Tirsdag og torsdag 14.00 - 19.00

Per Nielsen, leder af Ungfredensborg

Ungdomsklubben Klub 2990 i Nivå

Alle drenge og piger i Nivå i alderen 7. klasse til 17 år er velkomne i Klub2990.
Her kan du hænge ud, spille spil, Fifa og billard og få en god snak med de voksne.

Ungdomsklubben i Nivå - klub 2990
Nivåhøj 55B, 2990 Nivå
Tlf: 40 20 42 17 (gælder også til Mobile Pay)

Mandag, tirsdag, torsdag
Fredag 15.00 - 20.00
Lørdag 13.00-18.00

Per Nielsen
(leder af Ungfredensborg)

Ungdomsklubben Ung3050 i Humlebæk

UNG3050 er navnet på ungdomsklubben i Humlebæk, der i august 2015 flyttede ind på Humlebæk Skole, afd. Baunebjerg. Her kan du komme hver dag efter skole for at møde venner, spille, hygge og få en snak med nogle gode voksne.

Det er gratis at komme i klubben og man skal ikke melde sig ind på forhånd.

Humlebæk Skole, afd. Baunebjerg (ved 9.-klasserne).
Baunebjergvej 401
Mobil: 40 20 51 71 (virker også til Mobile Pay)

Mandag, tirsdag, torsdag 14.00-19.00
Onsdag 15.00-20.00

Leder Per Nielsen
(leder af Ungfredensborg)

Kokkedal Ungdomsklub

– Klubben som er for dig mellem 13 og 17 år
I Kokkedal Ungdomsklub kan du hænge ud med andre unge, deltage i en lang række faste ugentlig aktiviteter, der både udfordrer dig kreativt, fysisk, socialt og fagligt.

Klubben har en netcafé med adgang til en lang række spil, en spillehal med bordtennisbord, bordfodboldbord, airhockeybord, en café hvor der kan spilles pool, ses fodboldkampe, spilles spil på Playstation, laves mad og lektier mv.

Klubben har trådløst netværk, som du unge kan benytte i forbindelse med lektielæsning. Som pige i klubben har du også mulighed for at hygge dig uforstyrret i pigerummet, hvor drengene ikke har adgang.

Broengen 2A , 2980 Kokkedal
Søren Nyrup Rosenberg, klubleder
sros@fredensborg.dk
Noémi Fodor Rasmussen, koordinator i klubben
nora@fredensborg.dk

Mandag – fredag kl. 15 -21.

Bøgens Ungdomsklub i Kokkedal

I ungdomsklubben har du mulighed for at opleve fællesskaber og godt sammenhold med jævnaldrende i et trygt miljø.

Spis, spil og hyg dig
Vi spiser aftensmad sammen kl. 18.00, og du er altid velkommen til at spise med. Maden koster 10 kroner. Senere på aftenen er der sport i hallen, computercafé, turneringer og konkurrencer i f.eks. fodbold, pool og andre sjove påfund.
I caféen står den både på brætspil, kortspil, terninger og ikke mindst hyggestunder i sofaen eller rundt om bordene.

Sommer, rejser og sport
Om sommeren har vi masser af udendørs aktiviteter som hoppepude, svømmebassin, grill og hygge omkring bålet.
Vore faste aktiviteter som ture ud af huset, kolonier, rejser, poker-aftener, sportsturneringer og meget mere planlægges efter de unges ønsker.

Respekt
Vi arbejder målrettet med medbestemmelse, så ungdomsklubben er et sted, hvor de unge føler sig taget med på råd. På Bøgen forventer vi gensidig respekt overfor hinanden og for huset.

Mandag, onsdag og torsdag 17.00 - 21.00

Brønsholmgårdsvej 2 - 6
2980 Kokkedal
e-post: bogegaarden@fredensborg.dk

Se Ungdommens Uddannelsesvejledning - UU Øresund

Undervisningsministeriet har udarbejdet en pjece om valg af ungdomsuddannelse for indvandrere.
Pjecen findes på engelsk, somali, tyrkisk, arabisk, urdu, farsi og pashto – og selvfølgelig på dansk.

Uddannelse - dit barns fremtid

Somalisk