Der er mange fordele ved at energiforbedre boligen fx ved at udskifte vinduer, isolere eller udskifte varmeforsyningen.

Energiforbedringer kan give:
  • Årlige besparelser på energiregningen
  • Et bidrag til et bedre klima
  • Værdistigning på din bolig
  • Øget komfort
Som borger i Fredensborg Kommune kan du få gratis energitjek af din bolig.
Et energitjek er en gennemgang af din bolig, hvor en energirådgiver sammen med dig finder frem til mulige energibesparelser.

Der er flere muligheder for at få tilskud eller fradrag når du energiforbedrer din bolig. Du kan læse om ordningerne her.

Hvis du primært bruger el til opvarmning, er din elregning helt naturligt større end de fleste andres.

Hvis din bolig opfylder betingelserne i Bygnings- og Boligregistret (BBR), kan du skære toppen af elafgiften på den del af dit forbrug, der ligger over 4.000 kWh om året. Du kan søge om at få afregnet dit elforbrug med elvarmeafgift, altså den reducerede elafgift, hvis du eksempelvis har:

• jordvarmeanlæg
  • varmepumpe
  • luft-til-vand varmepumpe
  • elvarme

1) Tjek BBR: For at kunne få elvarmeafgift skal din bolig være registreret i kommunens BBR-register som helårsbolig, sommerhus eller feriebolig til eget brug og med el som primær opvarmningsform. Har du ikke allerede sørget for det kan du rette BBR her: https://bbr.dk/ret

Bor du til leje, skal du tale med din udlejer.

2) Kontakt din el-leverandør eller tjek deres hjemmeside for at søge om reduceret el-afgift.
Hos Ørsted skal du udfylde en formular, der efterfølgende godkendes af kommunen. Hos Seas-NVE skal du sende dem en e-mail med BBR-informationer.

Som borger i Fredensborg Kommune kan du få gratis energitjek af dit hus.

Skal dine naboer være med ?
Bor du i et område med flere ens huse eller lejligheder så kontakt i stedet Johan Vedel på jove@fredensborg.dk, så får jeres grundejerforening eller bestyrelse et samlet tilbud, hvor eventuelle stordriftsfordele kan indregnes.

Læs her hvordan Fredensborg Kommune beskytter dine oplysninger