Transporten udgør næsten halvdelen af den samlede CO2-udledning i Fredensborg Kommune. Omkring 1/5 af CO2-udledningen i Fredensborg Kommune stammer alene fra kørsel i bil til f.eks. arbejde, børnehaven eller fritidsklubben.

Der er mange muligheder i Fredensborg Kommune, hvis du vil køre grønt.
Tag toget på arbejde, skift til en elbil, eller få din daglige motion og spar kroner i fitness ved at tage cyklen.

Siden 2015 har Fredensborg Kommune inspireret borgere til at køre grønnere. Lige nu kan du for eksempel låne én af kommunens elcykler for at teste, om det er noget for dig.
Meld dig til nedenfor.

 

Vil du gerne prøve at cykle på arbejde?

Så prøv en elcykel og se om det er noget for dig! Fredensborg Kommune giver dig mulighed for gratis at teste en elcykel i en måned. Frem til november 2020 udvælger vi hver måned otte heldige borgere til at teste elcykler.

Vi udlåner både almindelige elcykler og el-ladcykler.

Kontakt os på klima@fredensborg.dk for at høre mere eller tilmeld dig her for at komme i gang. 

 

Hver måned i maj cykler medarbejderne i Fredensborg Kommune sammen med tusindvis af andre danskere til arbejde i Cyklistforbundets kampagne ”Vi Cykler til Arbejde” 

Vil du gerne have din virksomhed med i ”Vi cykler til Arbejde” – så kontakt os på klima@fredensborg.dk, så kan vi hjælpe jer med at komme i gang.

 

Vidste du, at 9 ud af 10 danskere i dag kan køre på arbejde i en elbil?

Elbilen har de seneste år været igennem en rivende udvikling. De nyeste modeller kører mange kilometer på én opladning, og ladestationerne bliver hurtigere og hyppigere.

 Læs mere om hvilke typer elbiler der er på det danske marked her  

 

 

På nedenstående kort kan du se hvor der er offentlige ladestandere i Fredensborg Kommune.


Overvejer du at købe en elbil, men har du ikke plads til en ladestander på din egen grund?
Bor du i en boligforening med privat parkeringsareal kan I selv beslutte at opsætte en ladestander på de fælles arealer.

Bor du ud til en offentlig vej kan du ansøge om tilladelse til opsætning af en ladestander. Det kræver dog, at der allerede er afmærkede parkeringsbåse på vejen og at ladestanderen kan benyttes af alle.

Bor du på en privat fællesvej skal I først beslutte i grundejerforeningen om I vil opsætte en ladestander og derefter søge tilladelse hos Fredensborg Kommune.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere på klima@fredensborg.dk.

 

I Fredensborg Kommune er der mange muligheder for at køre med kollektiv transport. I samarbejde med transportselskaberne arbejder kommunen på at skabe gode forbindelser til og fra stoppestedet eller stationen.

God og tilstrækkelig parkering til bil og cykel i kollektive transportknudepunkter er blandt indsatserne for at fremme grønnere rejser.

Læs mere om hvordan du kan komme rundt i kommunen med bus eller tog her

 

 

Du kan komme langt omkring på cyklen i Fredensborg Kommune. I hvert bysamfund er der gode muligheder for at cykle og der gøres en indsats for, at cyklisten kan føle sig sikker og tryg.

Læs om hvordan du finder vej som cyklist i Fredensborg Kommune, og hvilke indsatser der løbende forbedrer forholdene for cyklende borgere her


Du kan også udforske cykelstierne i Nivå på vores lokale cykelkort her