Fredensborg Kommune er en KlimaKommune +, og kommunens Energicenter hjælper borgere og virksomheder med at spare energi, energirenovere, køre grønt og tilpasse sig til stigende vandmængder. Kommunens indsatser har fokus på forskellige kilder til CO2 udledning og bidrager sammen til at nå målet om at reducere CO2.
Du kan læse mere om initiativerne i vores folder ”Hele Fredensborg Kommune tager en bid af energiforbruget” fra maj 2018.
Her kan du se at CO2 udledningen for hele Fredensborg Kommune er faldet med knap 20 procent fra 2010 til 2015. 

 

Status på klima- og energiinitiativer - maj 2018


Boliger og virksomheder i Fredensborg Kommune kan ved et gratis energitjek få hjælp til at spare energi. 700 boligejere i Fredensborg Kommune har allerede fået et energitjek. Erfaringen viser, at du i gennemsnit kan spare 32 procent af energiforbruget i din bolig ved energirenovering.

Allerede nu har boligejere realiseret energibesparelser på hele 682.985 kWh, svarende til 8 % af det samlede besparelsespotentiale kortlagt i kommunens energitjek. Derudover har 84 af kommunens virksomheder fået et gratis energitjek. Her er 19 % af de kortlagte besparelser blevet realiseret, svarende til 732.852 kWh, da der er mange penge at hente ved at reducere energiforbruget. 


Du kan læse mere om, hvordan du får et gratis energitjek som boligejer her 

Hvis du er interesseret i at få et energitjek på din virksomhed så kontakt os på klima@fredensborg.dk.  

 

Hvis du vil følge med i vores konkrete klimaindsatser, har du også mulighed for at følge os på facebook

 


Fredensborg Kommune er en KlimaKommune Plus.

Det betyder blandt andet, at kommunen arbejder for at reducere energiforbruget fra kommunens egen transport og bygninger, samt i boliger og virksomheder.

Du kan læse mere om Danmarks Naturfredningsforenings KlimaKommune ordning her 

 

Fredensborg Kommune er medlem af det globale borgmestersamarbejde for klima og energi. Alliancen af byer og myndigheder har til formål at bekæmpe de globale klimaforandringer i fællesskab.

Du kan læse mere om samarbejdet her