Overvejer du en ny eller supplerende varmeløsning til din bolig, så kan en varmepumpe være en mulighed.

Er du på udkig efter en helt ny varmeløsning i form af varmepumper, som både kan levere varme til centralvarmeanlægget og brugsvand, er der to løsninger; jordvarme eller en luft-vand varmepumpe.

Energistyrelsens hjemmeside kan du læse meget mere om varmepumper og de forskellige løsninger.

Du kan også få et gratis energitjek, hvor en energirådgiver gennemgår din ejendom og giver dig gode råd om energiforbrug, varmeforsyning og den generelle energimæssige tilstand af din bolig.

 

I Fredensborg Kommune tilbyder Norfors i samarbejde med Sustain Solutions en varmepumpe som ejes og drives af Norfors, hvor du som kunde kun betaler for den varme, du bruger til at opvarme dit hus og til varmt vand. Det kaldes også ”nærvarme”.

Som nærvarmekunde installeres en varmepumpe i dit hus i stedet for din nuværende varmeforsyning. Du indgår en aftale med Norfors, og de sørger for at varmepumpen installeres hurtigt og effektivt – det tager typisk et par dage. Når varmepumpen er installeret, tager Norfors sig af driften og alt det praktiske.

Du kan læse meget mere om Nærvarme her eller kontakte Norfors på telefon 45 16 05 00 eller naervarme@norfors.dk.

 

Hvis du bor i et villakvarter, med tæt til nærmeste naboer, kan der være nogle hensyn som fx støjgener, som du bør tage, inden du installerer en varmepumpe.

Varmepumper har to dominerende støjkilder, nemlig ventilatoren og kompressoren. I nogle tilfælde kan lyden fra kompressoren være lavfrekvent støj, som er dybe brumme- eller summelyde.

Lavfrekvent støj kan især være et problem i stille perioder om natten og ikke mindst for dine eventuelle naboer.

Der er stor forskel på støjniveauet for de forskellige modeller på markedet. Derfor er det vigtigt at vælge en varmepumpe, der støjer så lidt som muligt, især hvis naboen bor tæt på.

Du kan læse mere om varmepumper her og deres støjniveau her.