Fjernvarme er en billig, ressourcebesparende og miljøvenlig varmeforsyning. Ca. 60 pct. af de danske boliger får deres varme via fjernvarme og det er en af de mest CO2-besparende energiformer, der bruges til opvarmning.

I Fredensborg Kommune er fjernvarmen leveret af Norfors og primært baseret på affaldsforbrænding og biomasse.
Norfors er et fælleskommunalt selskab ejet af fem kommuner; Fredensborg, Helsingør, Hørsholm, Rudersdal og Allerød.

 

 

Din mulighed for at få fjernvarme afhænger af om du ligger indenfor et kollektivt forsyningsområde.

På kommunens web-gis kan du se de kollektive forsyningsområder (fjernvarme eller naturgas) samt de andre opvarmningsformer der er i Fredensborg Kommune.

OBS: Du kan søge på din ejendom ved at klikke på søgefunktionen øverst på siden.
 
Har du elvarme, oliefyr eller naturgasfyr og ligger inden for fjernvarmeområdet,  bør du overveje at omlægge til fjernvarme. Ligeledes kan lavenergibyggeri med fordel også tilsluttes fjernvarme.

 

Tilslutningspligten betyder, at forsyningsselskabet (Norfors eller Evida)  kan opkræve tilslutningsafgift eller en fast årlig afgift for at være tilsluttet fjernvarme- eller naturgasnettet. Derimod har du ikke pligt til at aftage energi fra det kollektive anlæg.

Fra 1. januar 2019 kan der ikke længere indføres tilslutningspligt i forbindelse med udbygningen af den kollektive forsyning.

For de områder der er pålagt tilslutningspligt inden 1. januar 2019 gælder denne stadig.

 

Du er velkommen til at kontakte os på klima@fredensborg.dk, for at høre om der er - eller er planlagt - fjernvarme i dit lokalområde.

Du er også velkommen til at kontakte Norfors på norfors@norfors.dk
Tlf. 45 16 05 00