1. Bestil tid
Du kan bestille en tid til hjælp i Borgerservice på kommunens hjemmeside www.fredensborg.dk, eller du kan ringe på til kommunen på 72 56 00 00 og få en akuttid, hvis der er tale om særlige omstændigheder.
For at kunne bestille tid, skal du bruge dit mobilnummer.

2. Mød op i Borgerservice
Mød op i Borgerservice til den bestilte tid, så vil sagsbehandleren hjælpe dig med at bestille et (duplikat)kørekort.

Medbring
For at kunne bestille et (duplikat)kørekort skal du have din originale dåbs-, navne- eller fødselsattest og  billedlegitimation med. Hvis disse også er bortkommet, vil du skulle medbringe et vitterlighedsvidne eller skulle svare på nogle tjekspørgsmål, som sagsbehandleren stiller dig. Dette for at bekræfte din identitet. Desuden skal du medbringe et vellignende foto af dig selv, eller du kan vælge at få taget et billede i Borgerservice. Det koster 116 kr. og du vil skulle bestille tid til dette, forud for din tid i Borgerservice.
PRIS: Det koster 280 kr. at få et duplikatkørekort. Fredensborg Kommune modtager alle betalingskort samt MobilePay, ligesom du kan vælge at forudbetale til Danske Bank på reg.nr. 4319 konto 11779336.

3. Brug dit midlertidige kørekort
Sagsbehandleren udsteder et midlertidigt kørekort, som du kan bruge, indtil din kørekortssag er færdigbehandlet. Det midlertidige kørekort er kun gyldigt i Danmark, Sverige, Norge, Island og Finland. Skal du andre steder hen, vil du skulle ansøge om et midlertidigt erstatningskørekort, der koster 170 kr. Dette må du forvente omkring 14 dages ekspeditionstid på.

4. Modtag dit duplikatkørekort
Duplikatkørekortet bliver enten leveret til din adresse af Post Nord, eller du kan hente det i Borgerservice. I så fald modtager du en besked, når kørekortet er klar til afhentning, og vil så skulle bestille ny tid til Borgerservice til dette.