Information om COVID-19 og hvordan du kan hjælpe med at begrænse udbredelsen af sygdommen

Se dit COVID-19 prøvesvar

Hvis du er blevet testet for COVID-19, kan du finde dit prøvesvar på sundhed.dk.

Hent appen MinSundhed og tjek dine prøvesvar

Du kan også hente MinSundhed-appen og finde dit prøvesvar.

Bestil tid til COVID-19 test

Du kan bestille tid til at blive testet for COVID-19 på coronaprover.dk

Sådan gør du:

  • gå til coronaprover.dk
  • log ind med NemID
  • bestil tid til COVID-19-test.

Vaccination mod COVID-19

Alle borgere får i løbet af 2021 et tilbud om vaccination mod COVID-19. Dog tilbydes vaccinationen ikke til børn under 16 år samt til gravide og ammende. 

Vaccinationen er gratis og frivillig. 

Sådan bestiller du tid til vaccination mod COVID-19

Du modtager en invitation via Digital Post, når du har mulighed for at blive vaccineret. Hvis du er digitalt fritaget, modtager du brevet med posten.

Når du har fået besked, skal du selv gå ind på www.vacciner.dk og booke tid til vaccination. Du kan kun bestille tid til vaccination på www.vacciner.dk, hvis du allerede har modtaget information om, at du kan bestille tid til vaccination mod COVID-19. Du skal logge ind med dit NemID på www.vacciner.dk.

Hvis du ikke har et NemID, skal du bestille tid ved at ringe til din region. Du kan se telefonnumre på vacciner.dk i mikroartiklen ’Hvordan bestiller jeg tid, hvis jeg ikke har NemID?’.

Du kan læse mere om vaccination mod COVID-19 på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Hent smitte|stop-appen og hjælp med at stoppe udbredelsen af COVID-19

Ved at hente appen smitte|stop til din mobiltelefon kan du hjælpe med at stoppe udbredelsen af COVID-19.  

Det er frivilligt at downloade og bruge smitte|stop. Hvis mange vælger at downloade og anvende appen, kan den være et vigtigt bidrag til at stoppe smittekæder og derved understøtte, at smitten ikke kommer ud af kontrol.

Smitte|stop virker nu også til ældre iPhones 

Smitte|stop-appen er blevet opdateret til version 2.2. Med den nye version er det blevet muligt at bruge appen på flere ældre modeller af iPhones. Det gælder iPhone 5s, iPhone 6 og iPhone 6 Plus.

Hvis du har en iPhone 5s, iPhone 6 og iPhone 6 Plus og ønsker at downloade appen, skal du sikre dig, at dit styresystem på telefonen er opdateret til iOS 12.5, hvorefter du kan hente appen fra App Store.

COVIDmeter – hjælp med at holde øje med udbredelsen af COVID-19

Ved at tilmelde dig COVIDmeter kan du hjælpe Statens Serum Institut med at holde øje med udbredelsen af COVID-19 og andre smitsomme sygdomme i Danmark.

Du skal logge ind med dit NemID og svare på spørgsmål om din sundhed.

Smitte og forebyggelse af COVID-19

Du kan få gode råd til forebyggelse af COVID-19 samt svar på de hyppigst stillede spørgsmål om sygdommen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Den side bliver løbende opdateret.

Du kan også læse mere om COVID-19 i Patienthåndbogen på sundhed.dk.

Generel viden om COVID-19

De danske myndigheder har samlet en række informationer om COVID-19. Her kan du bl.a. finde information om karantæne, forebyggelse af smitte og seneste nyt fra myndighederne.