• A-Å
  • Læs op
  • Sprog:
Åbningstider Det koster det Sundhedspleje Pasning af børn Byggesagsarkivet Børnecheck og tilskud Byggeri og byggetilladelser Ansøg om pension Åbningstider genbrugspladsen Boligstøtte Lån til betaling af ejendomsskat Rapport fra Stedet
Virk.dk Foreninger - tilskud og puljer Udbud - se hvad der er i udbud EAN-numre til kommunen Erhvervsservice
Åbningstider Job Skal du flytte Skoler Byggeri Genbrugspladsen
Byrådet Dagsorden og referat Mød et udvalg Visionen Politikker Budget
Ingen bopælspligt i Fredensborg Kommune
Der gælder ingen generel bopælspligt i Fredensborg Kommune, da boligreguleringslovens kapitel 7 ikke gælder i kommunen.

Der er i nogle områder af kommunen lokalplaner eller byplanvedtægter, som indeholder anvendelsesbestemmelser om helårsbeboelse.

Byrådet i Fredensborg Kommune har imidlertid på sit møde den 1. september 2014 vedtaget følgende:

”At lokalplanbestemmelser om helårsbeboelse i Fredensborg Kommune ikke aktivt søges efterlevet”.

Som ejendomskøber bør du dog altid tjekke, om der er bestemmelser om helårsboliganvendelse e.l. i grundejerforeningsvedtægter, ejerforeningsvedtægter eller servitutter m.m.


Alt det - og meget mere
Om vinteren er der sæler i Humlebæk
Om vinteren er der sæler i Øresund.

Der er masser af aktiviteter for både børn og voksne.
Aktiviteter ved havet, i skoven, cykling, løb, ridning, boldspil, filmklubber, skateboardbaner og meget mere.

Du finder en masse link herunder til nogle af de mange aktiviteter.

Fredensborg by

Kan du godt lide at bo i en hyggelig by med gågade, miljø, slot og naturen lige uden for døren?  Så er Fredensborg by stedet, du skal bo.

Her er smukt, hyggeligt, en gågade med dagligvare- og specialbutikker. Alle kender hinanden og tager sig godt af hver andre.

Fredensborg ligger i den nordvestlige del af kommunen og ligger lige op til Fredensborg Slot, slotsparken og Esrum Sø - så natur mangler der ikke.

Fredensborg Slot giver byen et royalt snit og gør byen til noget særligt, når der en gang om året bydes velkommen til Dronningen og hendes familie.

Kvaliteten i daginstitutionerne og skolerne er i højsæde. Fredensborg Kommune har nogle af de bedste institutioner i Danmark. F.eks ligger den mest moderne og nyeste skole i Fredensborg by.
Fredensborg Slot med garder

Byen har butikker med dagligvarer, tøj, sko, blomster og en række restauranter og ishus ved slottet.

Der er gode muligheder for golf og for at dyrke sport, såsom cykling, løb og ikke mindst ridning.

Fredensborg har mange store ejendomme og landejendomme, pæne kvarterer med villaer og rækkehuse, men der er naturligvis også lejligheds- og andelsboligbebyggelse.

Daginstitutioner og skoler
I børnehaven skal man sige "be om", når man vil have noget. Ellers ved B jo ikke, at man snakker til ham." - Ja sådan er der så mange sjove bemærkninger fra børn.

Jeres børn skal tilbringe mange timer hver dag i vuggestue, dagpleje, børnehave, klub og skole.

I Fredensborg by tilbyder vi dagpleje, og vuggestue, børnehave og klubber i Børnehusene Fredensborg og i Børnehusene Endrup.

Der er to skoler i Fredensborg by
Endrupskolen med ca. 500 elever fordelt på klasserne 0 til 9. årgang.

Fredensborg Skole er placeret med en indskolingsafdeling midt i byen på Benediktevej, og en helt ny skole for udskolingen ved Vilhelmsro.
Den ny skole - Fredensborg Skole Vilhelmsro - er i førende med moderne teknik - IPads, CO2 venlig indeklima og en multihal der kan rumme det hele.


Gør det selv
StrakssvarBorger
Daginstitutioner, skoler og foreninger i Fredensborg
Børn på spring

Hvordan ser fremtidens byliv ud i den historiske slotsby?
Det spørgsmål sætter Realdania og Fredensborg Kommune fokus på i det kommende år. Det sker i et projekt, der skal vise, hvordan et moderne byliv kan udspille sig i Fredensborgs historiske og unikke rammer.

Læs om projektet her

Og følg med på facebook Mit Fredensborg

Fredensborg er natur og ro
Camilla Bodeholt
Camilla Bodeholt flyttede fra København til Fredensborg for 2 år siden. Camilla og hendes mand fandt drømmehuset i Fredensborg.

"Her er dejligt med masser af natur - som vi benytter rigtig meget - vi kører mountainbike, går ture og nyder naturen og den friske luft.
På lørdag sætter vi drager op sammen med forældre og børn fra daginstitutionen. Butikkerne er også en vigtig del af at bo her."

Ikke noget bedre sted
Katrine Hellner
"Vi kender hinanden og vi passer på hinanden. Vi bor i en by med gode indkøbsmuligheder, og med Kongehuset lige her og masser af natur - skov, sø og masser af plads.

Vi er som en stor familie, og selv når de kongelige handler her i byen, så er det bare en naturlig del. Her er højt til loftet og der findes ikke noget bedre sted at bo end i Fredensborg."

Katrine Hellner er født og opvokset i Fredensborg og i dag bor hun der selv med sin familie.